Geschiedenis schoenmakerij van der Spek

De geschiedenis van schoenmakerij Van der Spek gaat al bijna zo’n eeuw terug. Het bedrijf ging door de jaren heen over van vader op zoon. Opa is begonnen als schoenmaker en manusje van alles in een klooster in de Rijswijkse Voordes. Zeventig jaar geleden verhuisde het “bedrijfje” naar Wateringen. Eerst in een slaapkamertje, toen in een schuurtje achter het huis, via een pandje aan de Kerklaan eindigde de ‘reis’ uiteindelijk in 1980 aan het Plein in Wateringen.

Matt van der Spek, de derde generatie schoenmaker, kreeg het vak met de paplepel ingegoten. Opa en vader brachten hem op ambachtelijke wijze het vak bij. Natuurlijk kunt u bij Van der Spek terecht voor uw schoenen, hakken en zolen, maar de schoenmaker kan veel meer voor u betekenen.

Het assortiment van Van der Spek omvat ook sleutelservice, sleutelhangers, veters, inlegzolen, leerverzorgingsmaterialen, damestassen en portefeuilles. Ook kunt u op het Plein terecht voor het graveren van naamplaten voor aan de deur.

Matt van der Spek en Henk van Zundert (al vele jaren een vertrouwd gezicht achter de balie bij Schoenmakerij Van der Spek) zijn niet alleen bekend in Wateringen. Veel mensen uit Den Haag en Rijswijk komen naar Wateringen om hun kwaliteitsschoenen te laten opknappen. Heel wat paren Van Bommel, Van Lier en Greve maken de reis naar Wateringen, want de dragers weten een ding zeker… bij Van der Spek zijn hun schoenen in goede handen!

In het vroege voorjaar van 2002 werd de winkel volledig verbouwd. Het machinepark werd vernieuwd en een totaal andere inrichting zorgen er voor dat Van der Spek weer helemaal klaar is voor de toekomst. Door de verbouwing kon het assortiment verder uitgebreid met ‘Schoenen op maat’.

Na 27 jaar gewerkt te hebben bij schoenmakerij van der spek heeft Henk van Zundert de zaak in mei 2007 overgenomen, en ook als gilde meester zet Henk van Zundert het werk voort zoals de klanten het gewend zijn.